ßßß
Moja bazylia hodowana na tarasie w donicy , wyrosła mi przepiękna w tym rokuMoje hodowane na tarasie w donicy oregano
Przepis:1 cukinia zielona1 cukinia żółta2 duże pomidory1 cebula dowolnaświeża bazylia i oreganosól,pieprz3 ząbki czosnkuoliwa do smażeniaWykonanie:Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Cukinię myjemy i nie obierając ze skóry przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy na wieksze kawałki. Dodajemy do cebuli, możemy podlać odrobinką wody aby cebula się nie przypalała.Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Dusimy ok.15 min na wolnym ogniu. Pomidor sparzamy gorącą wodą i zdejmujemy z niego skórę, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do cukini.Dusimy jeszcze chwilę aż do odpowiadającej nam miękkości cukini. Doprawiamy przyprawiami, na wierzchu sypiemy świeżą bazylią oraz świeżym oregano. Jeśli listki są duże to szatkujemy je (tak jak w moim przypadku)





Smaczenego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Świeży sok z buraka, owoców i innych warzywDżem truskawkowy domowy >