Wykonanie
Okazuje się,że
cukinia sprawdza się również jako dodatek do
makaronu.W połączeniu z innymi składnikami tworzy całkiem zgrany team,który mnie osobiście bardzo smakuje:)
spaghetti - ilość wg.uznania,
cukini wystarczy dla 2 osób1 puszka
tuńczyka3
anchois - ja dałam w lekkiej
oliwnej zalewie,były bardzo delikatne,dlatego dałam całą małą puszkę1
cukinia4
pomidory - następnym razem zastąpię koncentratem
cebula2 ząbki
czosnkugarść świeżych listków
szpinakubazylia,
oregano,
sól i
pieprzoliwa do podsmażeniaSpaghetti gotuję wg.przepisu na op.w osolonej wodzie,odsączam.Na
oliwie podsmażam posiekaną
cebulę i przeciśniety przez praskę
czosnek,dodaję pokrojoną w kostkę
cukinię,
pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę.Po chwili dodrzucam odsączonego
tuńczyka i
anchois oraz
szpinak i doprawiam do smaku
oregano,
bazylią,
solą i
pieprzem.Gdy
cukinia jest miękka
sos jest gotowy wystarczy tylko wyłożyć go na ugotowany
makaron.Smacznego!!!