Wykonanie
Najlepsze brownies jakie do tej
pory jadłam. Przepyszne, mokre, zdrowe, cudownie pachnące z dużą ilością
orzechów i lekką nutą
pomarańczy. Przepis z TEGO bloga.

Składniki :1 szklanka naturalnego
masła migdałowego1 i 1/2 szklanki
cukinii startej na dużych oczkach1/2 szklanki
syropu klonowego ( użyłam płynnego
miodu )1/3 szklanki gorzkiego
kakao1
jajo1 łyżeczka ekstraktu wanilioweo ( u mnie
pomarańczowy )1 łyżeczka ekstraktu klonowego ( można zastąpić
waniliowym - pominęłam )1 łyżeczka
cynamonu1 łyżeczka
sody1 szklanka posiekanych
orzechów pekan ( u mnie
orzechy włoskie)szczypta
soliskórka otarta z jednej dużej
pomarańczy ( można pominąć ale polecam dodać )Wszystkie składniki oprócz
orzechów miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy
orzechy, mieszamy za pomocą łyżki. Masę przekładamy do formy 20x20 cm ( u mnie 21,5x21,5 cm )wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w 175°C przez 30-35 minut lub do suchego patyczka ( piekłam 45 minut ).Smacznego :)