Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Sos
paprykowy- słodko-ostry ...Jabłecznik inaczej - przepis ... »
Kapusta kiszona z
burakami
Przepis od Włodka przywieziony ze wschodu, za co mu bardzo dziękuję.Składniki:-
kapusta biała, nie twarda1kg-
buraki czerwone 0,5kg-
sól kamienna 15g/kg
kapusty-
czosnek,-
chrzan,-
koper,-
liść laurowy,-
pieprz,-
ziele angielskie,- kilka
jabłek w całości
Kapustę pokroić na duże kawałki,
buraki w plastry.
Kapustę z
burakami i dodatkami wkładamy do kamionkowego lub szklanego naczynia. Mocno ubijamy, aż puści sok. Przyciskamy talerzykiem i obciążamy. Odstawiamy na co najmniej tydzień w temp pokojowej. Zbieramy pianę i dociskamy, aby sok zakrywał wkład. Czekamy, aż kwasowość będzie dla nas odpowiednia.

Zjadamy lub przekładamy do słoiczków, zamykamy i odstawiamy do chłodnej piwnicy.wtorek, 05 listopada 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter