Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rodzynkowiec @halusi@
Chleb żytni na
piwie »Jabłecznik z
budyniem
Składniki:- 3 szklanki
mąki- 1 szklanka
cukru- 2 całe
jajka- 1
żółtko-
proszek do pieczenia- 1
margarynaBudyń:- 1 l
mleka lub 3/4 litra jeśli masa budyniowa ma być gęstsza- 2 budynie
śmietankowe lub
waniliowe- 2 kg
jabłekZmieszać
mąkę z proszkiem,
cukrem i
margaryną dodać
jajka. Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części, jedną część rozłożyć na dno formy.
Jabłka pokroić w ósemki ułożyć na cieście.Ugotować
budyń i gorącym zalać ciasto. Drugą część ciasta rozłożyć na wierzch. Można ciasto posypać kruszonką.Piec 1 godzinę w 180 stopniach .

Smacznegopiątek, 29 października 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter