ßßß Cookit - przepis na Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rodzynkowiec @halusi@
Chleb żytni na piwie »
Jabłecznik z budyniem
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 całe jajka
- 1 żółtko
- proszek do pieczenia
- 1 margaryna
Budyń:
- 1 l mleka lub 3/4 litra jeśli masa budyniowa ma być gęstsza
- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 2 kg jabłek
Zmieszać mąkę z proszkiem, cukrem i margaryną dodać jajka. Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części, jedną część rozłożyć na dno formy. Jabłka pokroić w ósemki ułożyć na cieście.
Ugotować budyń i gorącym zalać ciasto. Drugą część ciasta rozłożyć na wierzch. Można ciasto posypać kruszonką.
Piec 1 godzinę w 180 stopniach .
Smacznego
piątek, 29 października 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/10/Jablecznik-z-budyniem.html