ßßß
Składniki:- 3 szklanki mąki- 1 szklanka cukru- 2 całe jajka- 1 żółtko- proszek do pieczenia- 1 margarynaBudyń:- 1 l mleka lub 3/4 litra jeśli masa budyniowa ma być gęstsza- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe- 2 kg jabłekZmieszać mąkę z proszkiem, cukrem i margaryną dodać jajka. Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części, jedną część rozłożyć na dno formy. Jabłka pokroić w ósemki ułożyć na cieście.Ugotować budyń i gorącym zalać ciasto. Drugą część ciasta rozłożyć na wierzch. Można ciasto posypać kruszonką.Piec 1 godzinę w 180 stopniach .
Smacznegopiątek, 29 października 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter