"Weselna Dama" to wspaniałe ciasto wzorowane na przepisie Siostry Anastazji. Charakteryzuje je przepyszna masa budyniowa, makowy biszkopt, herbatniki nasączone alkoholem oraz biała czekolada (jeżeli nie przepadamy za białą czekoladą możemy użyć mlecznej lub gorzkiej) - ciasto możemy również przełożyć konfiturąporzeczkową dla złamania słodyczy. Całość tworzy przepyszny wypiek, który z pewnością warto przygotować w naszych domach.Biszkopt:4 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklani mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 szklanki suchego makucukier waniliowy (opakowanie 16 g)masa:500 ml mlekabudyń waniliowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukru125 g miękkiego masłacukier waniliowyok. 100 g herbatnikówwódka do nasączeniapolewa:100 g białej czekolady30 ml śmietanki kremówkiłyżka wódki lub100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej100 ml śmietanki kremówkiłyżka wódkikonfitura lub dżem z czarnej porzeczki(opcjonalnie)ok. 1/4 szklanki wiórków kokosowych do posypania wierzchuBiszkopt:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę do pieczenia (ok. 21 x 28 cm) wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem.Mąkę przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek.Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypujemy cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Następnie małymi partiami wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Na końcu stopniowo dodajemy mak i bardzo delikatnie mieszamy.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175-180 stopni. Pieczemy ok. 20-30 minut do "suchego patyczka". Po całkowitym wystudzeniu biszkopt przekrawamy na dwie części.Masa:Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy.Masło miksujemy na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka możemy ją na chwilę umieścić w lodówce do lekkiego stężenia.Na dno formy (tej samej w której piekliśmy ciasto) wykładamy dolną część biszkoptu (jeżeli używamy konfitury - smarujemy ciasto cienką warstwą). Następnie wykładamy 2/3 masy budyniowej, na nią górną część biszkoptu i pozostałą część kremu.Każdego herbatnika przez moment maczamy w alkoholu i od razu układamy na wierzchu ciasta.Polewa:Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wsypujemy drobno połamaną czekoladę oraz alkohol. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Po lekkim przestudzeniu czekoladą polewamy wierzch ciasta i od razu oprószamy wiórkami kokosowymi.