Wykonanie
Składniki:
Muffinki:150g
masła150g
cukru1 torebka
cukru waniliowego2
jajka150g
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
mlekakonfitura ETERNO - CARSKA
Figa z
MakiemNa wierzch:
konfitura ETERNO - CARSKA
Figa z
Makiemforemka na 12 sztuk, papilotkiPrzyrządzanie:
Masło utrzeć na puch - pamiętajcie, żeby składniki na ciasto miały temperaturę pokojową. Do utartego
masła dodać
cukier i utrzeć na gładko, dalej dodać pojedynczo
jajka, utrzeć. Do masy dodać
mąkę,
proszek do pieczenia i
mleko.Dokładnie utartą masę wylać na spód foremek, dodać
konfiturę i dopełnić
ciastem do 2/3 wysokościWstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić.Na koniec wysmarować
konfiturą CARSKĄ upieczone i ostudzone babeczki.Na koniec możesz dowolnie udekorować.papilotek.Ten przepis można dowolnie modyfikować, wystarczy wybrać inną
konfiturę ETERNO i za każdym razem możesz się cieszyć nowym, wyśmienitym smakiem.SMACZNEGO!