Wykonanie


Makaron z
kiełbasą i
pieczarkami to pomysł na szybki obiad z rzeczy, które prawdopodobnie zalegają nam w lodówce. Danie nie wymaga ani wymyślnych składników, ani poświęcenia zbyt dużej ilości czasu.Ponadto
kiełbasa z
pieczarkami idealnie ze sobą komponuje tworząc pożywny, smaczny obiad.

300 g
makaronu200 g
kiełbasy pokrojonej w kostkę200 g
pieczarek świeżych lub 100 g
pieczarek marynowanych
cebula2 ząbki
czosnku3 łyżki
przecieru pomidorowego (słoiczek 80 g)kostka
bulionu warzywnego + 300 ml
wodyok. 40 g
żółtego sera
przyprawy:
czosnek w proszku,
lubczyk,
tymianek,
zioła dalmatyńskie,
natka pietruszki,
sól,
pieprzPokrojoną w kostkę
cebulę zeszklić, dodać posiekany
czosnek, zrumienić, wrzucić
kiełbasę, a po chwili
pieczarki - dalej smażyć.W ok. 300 ml wrzącej
wody rozprowadzić
bulion warzywny, dodać 3 łyżki
przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszać. Całość wlać do usmażonej
kiełbasy i chwilę gotować. Połączyć z
makaronem ugotowanym w osolonej wodzie. Podawać posypane
żółtym serem.



