ßßß Cookit - przepis na Mięso płuczemy i zalewamy woda.

Mięso płuczemy i zalewamy woda.

nazwa

Wykonanie

Taki rosół serwowano mi w dzieciństwie kiedy byłam chora.
Rosołek ugotowany na żeberkach z lanymi kluskami.
Domowy czyli najlepszy.
Dlatego też szczególnie polecam!
LANE KLUSKI CZYLI SPOSÓB NA ZASTĄPIENIE MAKARONU
Jajko rozbijamy do salaterki lub szklanki.
Dodajemy z 2 łyżki mąki.
Mieszamy do uzyskania gładkiej i lejącej masy.
Jeśli będzie za gęsta dolewamy ociupinę wody i mieszamy znów.
Masę wlewamy na gotujący się rosół.
Przepis na rosół:
Mięso do nagotowania (żeberka/ udka i skrzydełka kurczaka / skrzydełka indyka)
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 mała bądź pół dużej selery
- 1 cebulka
- 2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
- ziele angielskie
- liście świeżej magi
- pieprz, sól
- ewentualnie kostka rosołowa do smaku
Warzywa obieramy.
Z podanych składników gotujemy wywar, który w końcowej fazie należy doprawić do smaku.
oceń
tak 32 96 .97%
nie 1 3 .03%
Źródło:http://deliciouseating.bloog.pl/id,334077123,title,Domowy-rosol-z-lanymi-kluskami,index.html