Wykonanie
Taki rosół serwowano mi w dzieciństwie kiedy byłam chora.Rosołek ugotowany na żeberkach z lanymi kluskami.Domowy czyli najlepszy.Dlatego też szczególnie polecam!LANE KLUSKI CZYLI SPOSÓB NA ZASTĄPIENIE
MAKARONUJajko rozbijamy do salaterki lub szklanki.Dodajemy z 2 łyżki
mąki.Mieszamy do uzyskania gładkiej i lejącej masy.Jeśli będzie za gęsta dolewamy ociupinę
wody i mieszamy znów.Masę wlewamy na gotujący się rosół.Przepis na rosół:
Mięso do nagotowania (żeberka/ udka i
skrzydełka kurczaka / skrzydełka
indyka)- 2
marchewki- 1
pietruszka- 1 mała bądź pół dużej
selery- 1
cebulka- 2 ząbki
czosnku pokrojone w plasterki-
ziele angielskie- liście świeżej
magi-
pieprz,
sól- ewentualnie
kostka rosołowa do smakuWarzywa obieramy.Z podanych składników gotujemy
wywar, który w końcowej fazie należy doprawić do smaku.
oceńtak 32 96 .97%nie 1 3 .03%