ßßß
Składniki:- 1 średni kalafior,- 4 pomidory,- puszka kukurydzy,- 1 średnia cebula,- 5 jajek,- pęczek koperku,- 3 ząbki czosnku,- sól, pieprz.Kalafior umyć, podzielić na różyczki, wrzucić do wrzątku i gotować maksymalnie 5 minut. Odcedzić i przelać zimna wodą, odsączyć.Sos:- 3/4 łyżki soku z cytryny,- 4 łyzki wody,- 4 łyżki musztardy,- 12 łyżek oleju,- 4 łyżki majonezuDo składników sosu dodać drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, wedle uznania.W półmisku ułożyć:KALAFIORPOMIDORJAJKAKUKURYDZAKOPEREK............................................ wszystko polać przygotowanym wcześniej sosem.


