Wykonanie
Awokado,bardzo zdrowe,o czym można dowiedzieć się czytając ten artykuł,niestety nie gości w moim domi zbyt często.A to dlatego,że w zasadzie tylko ja po nie sięgam i też raczej sporadycznie.Jednak pasta od Marylki (klik)zdecydowanie zmieniła nasze podejście do tego
owocu.Najlepszą rekomendacją jest fakt,że z pastą miałam do czynienia podczas przyrządzania i robienia zdjęć,konsumpcją zajął się mąż bardzo nielubiący
awokado.Dla mnie pozostało niewiele...Dowiódł,że było pysznie:)
przepis z moimi niewielkimi zmianami2
jajka ugotowane na twardo1
awokadopół małej
cebulki1 ząbek
czosnkuświeży
koperekpieprzsól - opcjonalnie,ja pomijam,gdy dodaję
majonezmajonezsok z cytrynyJajka i
awokado kroję w kostkę,wrzucam do miseczki,skrapiam obficie
sokiem z cytryny,dodaję posiekany
koperek,drobno posiekaną
cebulkę wraz z
czosnkiem.Doprawiam świeżo zmielonym
czarnym pieprzem,mieszam z niewielką ilości
majonezu,tak był pasta miała kremową konsystencję.Podaję na
chlebie z
mąką orkiszową(wypiek własny,przepis wkrótce).Smacznego!!!