Wykonanie

Chyba nie muszę zachwalać tego przepisu bo sam świetnie się broni samą nazwą nie wspominając o wyglądzie.POLCEAM POLECAM I JESZCZE RAZ POLECAM!!!!Składniki:- pojedyńczy
filet z kurczaka,- 2
pieczarki,- 1 mała
cebulka,- 2 ząbki
czosnku,- 1
serek śmietankowy hochland,- 1 opakowanie "lazur -
ser pleśniowy srebrzysty) w plasterkach,- 1 łyżeczka
jogurtu naturalnego,-
przyprawy:
papryka ostra, suszona
bazylia,
przyprawa do kurczaka,
sól,
pieprz.1.
Kurczaka pokroic w kostkę posypaćź delikatnie
przyprawą do kurczaka,
solą i
pieprzem. Na
oleju zeszklić
cebulkę i
czosnek (pokrojone również w drobną kostkę).2. Dodać
kurczaka oraz
pieczarki (pokrojone w paseczki), smażyć na wolnym ogniu do miękkości. W
między czasie posypać
papryką oraz
bazylią.3. Kiedy
kurczak już będzie miękki dodajemy rozdrobnione
serki oraz
jogurt naturaly. Mieszamy wszystko razem i gotujemy do rozpuszczenia się
serków.4. Podajemy z
makaronem ugotowanym al dente oraz
brokułami.