Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Ciasto ...
Faworki czyli Chrust ... »Dość szybka i łatwa w przygotowaniu zupka cukiniowa.Muszę przyznać że gdy ją przygotowywałam miałam małe obawy co do efektu końcowego ale okazało się że jest bardzo smaczna.Polecam,idealna na zimowe obiadki.

Składniki:1 duży
por2 średnie
cebule1
cebula szalotka3 średnie
cukinie2 małe
marchewki1 mięsisty
pomidor3 ząbki
czosnku1 litr
bulionu1 łyżka kwaśnej
śmietany1 łyżka
mąki2 łyżki
koncentratu pomidorowegosól i
pieprzbazylia świeża lub mrożona
papryka w proszku2 łyżki
oliwyWykonanie:
Pora myjemy.
Cebulę,
szalotkę i
marchewkę obieramy.
Cebulę pora,
szalotkę i
marchewkę kroimy w plasterki.
Czosnek i
pomidora siekamy.W garnku rozgrzewamy
oliwę,wrzucamy
czosnek,
cebulę,
szalotkę i
pora.Należy je zeszklić.Następnie dodajemy
marchewkę,chwilkę dusimy,kolejno dodajemy
cukinię pokrojoną w plastry i posiekanego
pomidora,opruszamy
solą i
pieprzem,dusimy wszystko około 10 min na średnim ogniu.Zalewamy wszystko ciepłym
bulionem,gotujemy 5-10 min.Koncentrat,
mąkę i
śmietanę ucieramy z kilkoma łyżkami
wody,mieszając wlewamy do zupy.Wszystko przyprawiamy
solą,
pieprzem i
papryką do smaku.Posypujemy posiekaną
bazylią.Możemy również przed podaniem lekko posypać utartą
mozzarellą.Smacznego :)

czwartek, 13 lutego 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter