Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Biszkopt Królowej ...Krokiety z ... »Macie czasem tak że zaglądacie do lodówki a tam wiele rzeczy które trzeba szybko użyć i nie bardzo wiecie jak?Ja ostatnio tak miałam,zaglądam a tam troszkę tego,odrobina tego itd. I tak oto powstała pyszna,pożywna zupa.

Składniki:2 l
bulionu1 podwójna
pierś z kurczaka30 dkg
mięsa mielonego3
parówki2 duże
marchewki2 duże
cebule1 garść
fasolki szparagowej (u mnie płaska
fasolka szparagowa)25 dkg
pieczarek1 mały
koncentrat pomidorowy3
ogórki kiszone3 duże ugotowane
ziemniakimajeraneksól i
pieprz1/2 łyżeczki sosu
chili2 łyżki
olejuWykonanie:
Filet z kurczaka myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.
Olej rozgrzewamy i podsmażamy na nim
mięso mielone następnie dodajemy
pierś z kurczaka,
parówki pokrojone w plasterki oraz
cebulę pokrojoną w półplasterki lekko doprawiamy
solą i
pieprzem.Wszystko podsmażamy.
Marchew obieramy i kroimy w kostkę,
pieczarki na cztery części,
fasolkę na mniejsze kawałki i dodajemy do
mięsa.Wszystko zalewamy
bulionem i dusimy około 20min.Po tym czasie dodajemy koncentrat,
ogórki pokrojone w drobną kostkę i gotujemy jeszcze około 15 min.Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę
ziemniaki,
majeranek,doprawiamy
solą,
pieprzem,
chili i zagotowujemy.Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy przegotowanej gorącej
wody.Podajemy z
pieczywem.Smacznego!!!

piątek, 13 grudnia 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter