Wykonanie
karkówka porcje 3-4 zależnie od potrzeb1 fenkuł1
cebula2
marchewki100 g
pieczarekmajeranekchilisólpieprzszczypta suszonej
chilisuszone mielone
grzyby ok 2 łyżeczki1,5 szkl
bulionuKarkówkę pokroić w plastry, przysmażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni lekko natłuszczonej.posypać odrobiną
soli i
pieprzu.Na dno szybkowaru położyć pokrojony niezbyt drobno fenkuł, grubo posiekaną
cebulę, pokrojoną na plasterki
marchewkę, pokrojone w plasterki
pieczarki, posypać
solą,
pieprzem ,
chili ,
suszonymi grzybami,
majerankiem , na wierzchu ułożyć
karkówkę, razem z tłuszczem na którym się smażyła, podlać
bulionem. Zamknąć szybkowar szczelnie i wstawić na ogień, od momentu zagotowania odmierzyć 30 min i wyłączyć ogień. Odstawić na ok 10 min. W międzyczasie ugotować
ziemniaki i zrobić surówkę z
pora ,
marchewki i
jabłka.