ßßß
karkówka porcje 3-4 zależnie od potrzeb1 fenkuł1 cebula2 marchewki100 g pieczarekmajeranekchilisólpieprzszczypta suszonej chilisuszone mielone grzyby ok 2 łyżeczki1,5 szkl bulionuKarkówkę pokroić w plastry, przysmażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni lekko natłuszczonej.posypać odrobiną soli i pieprzu.Na dno szybkowaru położyć pokrojony niezbyt drobno fenkuł, grubo posiekaną cebulę, pokrojoną na plasterki marchewkę, pokrojone w plasterki pieczarki, posypać solą, pieprzem , chili , suszonymi grzybami, majerankiem , na wierzchu ułożyć karkówkę, razem z tłuszczem na którym się smażyła, podlać bulionem. Zamknąć szybkowar szczelnie i wstawić na ogień, od momentu zagotowania odmierzyć 30 min i wyłączyć ogień. Odstawić na ok 10 min. W międzyczasie ugotować ziemniaki i zrobić surówkę z pora , marchewki i jabłka.