Wykonanie
Na waszych blogach jak
grzyby po deszczu pojawiają się...
grzyby :D U mnie też od 2 dni temat
grzyby dostałam sporo od cioci i kombinuje, trochę zamroziłam, trochę suszy się na wigilijną kolację do bigosu i pierogów a z reszty zrobiłam zupę i dzisiejszy pomysł na obiad
2
piersi z kurczaka300 g
grzybów (u mnie podgrzybki)szklanka
bulionu najlepiej wołowego (może być z kostki)1
cebulka1
marchewkasól,
pieprz,
listek laurowy,
ziele angielskie,
bazylia,
majeranek1 łyżka
śmietany jako dodatek mogą pojawić się np.
ziemniaki, u mnie były frytki :)
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w paski lub dużą kostkę.
Grzyby umyć i pokroić w kostkę, podobnie
cebulę.Do garnka wlać
bulion dodać
marchewkę, pokrojone
grzyby i
cebulę.Wrzucić pokrojonego w paski
kurczaka i gotować ok. 1 godz na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec gotowania dodać łyżkę
śmietany aby trochę zagęścić sos (jeśli jest taka potrzeba), doprawić do smaku
przyprawami.