ßßß Cookit - przepis na Czerwona kapusta

Czerwona kapusta

nazwa

Wykonanie

« Trufle czekoladowe z ...
Ciasteczka piwne »
Czerwona kapusta
SKŁADNIKI
O k. 1 kg czerwonej kapusty ,
2 cebule
2 łyżki tłuszczu, olej lub masło,
1 liść laurowy ,
1 łyżeczka jagody jałowca,
1 laska cynamonu ,
200 ml czerwonego wina,
6 łyżek octu,
około 3 łyżki cukru, sól ,
2 kwaśne jabłka , ewentualnie 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 3-4 łyżki czerwonej porzeczki galaretka
WYKONANIE
Kapustę podzielić na ćwiartki, wyciąć łodygi. Poszatkować na dużch oczkach. Cebulę podsmażyć dodać kapustę, liść , jałowiec, cynamon. Wlać czerwone wino. Dodać ocet , cukier , sól i wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu ok 1 godz. Mieszać , moża podlać wodą. Jabłka pokroić na małe kawałeczki o dodać do kapusty na ok 15 min przed końcem. łyżkę skrobi rozrobić z łyżką wlać do kapusty . Dodać galaretkę , doprawić octem , cukrem , solą
SMACZNEGO
wtorek, 17 grudnia 2013, pozytywna45
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
SMACZNEGO
Reklama w internecie
TrackBack
Komentarze
Źródło:http://pozytywniesmakuj.blox.pl/2013/12/SKLADNIKI-O-k-1-kg-czerwonej-kapusty-2-cebule-2.html