Wykonanie
Niektórzy uważają, że rosół ma uzdrawiającą moc. Mit czy rzeczywistość? Faktem jest, że rosół jest pyszny? jednak na bazie
kurczaka i rosołu możemy kombinować ciekawe zupy. Oto jedna z nich.

Rozdrobnione
piersi z kurczaka w rosole podawane ze smażonymi paskami tortilli i
awokadoSKŁADNIKIPorcje: 63
piersi z kurczaka2 litry
wodycebula, drobno posiekana
sól i
pieprz do smaku1 gałązka
pietruszki2
awokado, pokrojone w kostkę
cytryna1
marchewaka4 średnie
pomidoryWYKONANIE
Piersi z kurczaka gotować w garnku z
wodą,
cebulą, i
marchewką,
pietruszką. Podczas gdy
kurczak się gotuje , smażyć placki tortilli na patelni z rozgrzanym
olejem aż będą złote. Mieszankę
pomidorów z
czosnkiem i
pietruszką wlać do garnka z
bulionem i dodać odrobinę
chili,
sól do smaku. Gotować na małym ogniu przez około 15 minut. Do gotowego rosołu dodać rozdrobnionego
kurczaka, pokrojoną w paski totillę,
marchewkę oraz
awokado pokrojone w kostkę . Jak chcemy poczuć inny oryginalny smak można dodać trochę
soku z cytryny. SMACZNEGO