Wykonanie
DESERYPotrzebujesz:- 1
ananasa (mogą być z puszki, ale musisz dodać mniej
cukru, bo
ananasy z puszki są słodkie same w sobie)-
cukier trzcinowy ''Demerara'' (rodzaj
cukru trzcinowego)Sposób przygotowania:Mocno rozgrzej górną grzałkę piekarnika albo grill. Obierz
ananasa ze skóry i pokrój na części średniej wielkości. Następnie wyłóż blachę papierem do pieczenia. Na blachę połóż pokrojone części
ananasa i posyp je grubą warstwą
cukru trzcinowego ( jeśli użyłeś/aś
ananasa z puszki to posyp mniejszą ilość
cukru ). Później wsadź blachę z
ananasami do piekarnika i piecz tak długo aż warstewka
cukru zbrązowieje i się skarmelizuje. Smacznego !


Te
faworki są pyszneeeeeee..... Naprawdę! Polecam :DSkładniki:5
żółtek3/4
masła lub
margaryny2 szklanki
mąki pszennejpół szklanki
cukru pudruok.1 litr
oleju (do smażenia)3 łyżki
wodystarta skórka z 1
cytrynySposób przygotowania:Tłuszcz rozpuść i zostaw do ostygnięcia. Utrzyj
żółtka, dodaj
wodę,
cukier puder i
skórkę cytrynową. Następnie dodać
mąkę i rozpuszczony tłuszcz i wszystko zagnieść.
Owiń ciasto w folię i wstaw do lodówki na ok. 1 godz. Później rozwałkuj ciasto na stolnicy posypanej
mąką na kwadratowy placek. Ciasto nie może być za cienkie. Nożem pokrój ciasto na paski szerokości ok. 2cm i długości 10 cm. Ukośnie odkrój brzegi. W środku każdego paska zrób nacięcie i przewlecz przez nie jeden z końców ciasta. Rozgrzej
olej na patelni.
Oleju musi być dużo tak żeby całkowicie przykrył każdy
faworek. Smaż po kilka
faworków aż nabiorą złotego koloru po dwóch stronach. Gdy są ciepłe posyp je
cukrem pudrem i podawaj na ciepło. Smacznego!


Ten przepis należy do kochamgotować.plTo jest przepyszne więc musiałam go skopiować. Naprawdę ten
pudding jest pyszny!!! Radzę go zrobić. Ten przepis jest na dwie porcje. Jeśli chcecie więcej porcji to
dajcie dwa
razy więcej składników.Potrzebne będą:2
jajkaszczypta
proszku do pieczenia2 łyżki
mąki2 łyżki
cukru2 łyżki
olejudwie duże łyżki nutelliduża łyżka prawdziwego
kakaa2 łyżki
mlekaPrzygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować i wlać do żaroodpornego naczynia. Wsadzić do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni.
Pudding w piekarniku ma być 20 min. Pamiętaj!!! Po upieczeniu odrazu nie wyciągaj
puddingu z piekarnika, bo opadnie. Jedz na ciepło :) Smacznego!!!



Posmarujcie zrobiony
pudding bitą śmietaną lub nutellą :)PS: Zdjęcia są zrobione przeze mnie :)Postanowiłam zrobić
owocowe deserki dla rodziców. Mam trochę pomysłów artystycznych, więc zrobiłam kompozycję
owocową na talerzu. Bardzo rodzicom się to podobało, więc wstawiłam zdjęcia na bloga. Jeśli wam ten pomysł się podoba to do roboty :) Piszcie w komentarzach jak zareagowali na ten pomysł wasi rodzice :) Zróbcie im niespodziankę.

Na środku wycięłam serduszko z
wafelka ♥

Przepis na pyszne gofry