Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Czekoladowe ciasto ...Współpraca z Teekanne - ... »Wieczorami bardzo lubię jeść zdrowe, przepełnione witaminami sałatki. Dziś przedstawiam Wam jedną z nich.
Sałatka z
kalarepą i ryżowymi
waflami wieloziarnistymi jest sycącą, zdrową i lekką propozycją, idealną zarówno na kolację, jak i drugie śniadanie. A podając ją w szklaneczkach, możecie zachwycić nie tylko swoich gości, ale też zachęcić do jedzenia małych niejadków ;) To nietypowe połączenie lekkich
wafli wieloziarnistych z
jogurtowym serkiem i warzywami zaspokoi nie jeden głód. Zwieńczeniem sałatki jest
tarta kalarepa, która mimo niepozornej formy kryje w sobie sporą liczbę witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego. Zapraszam, więc Was do spróbowania tej zdrowej i smacznej propozycji.

... taka
sałatka sprawdza się doskonale jako kolacja, jak i drugie śniadanie

... dopełnieniem smaku sałatki jest pyszna i zdrowa
kalarepa
...
ryżowe wafle wieloziarniste doskonale komponują się z różnymi
sałatkami.
Sałatkę możemy również podać po prostu na całych waflachSkładniki: (na 2 porcje)3
ryżowe wafle wieloziarniste firmy Kupiec150 g lekkiego
serka ziarnistego1 łyżka
jogurtu naturalnego1 łyżka posiekanego
szczypiorku3
rzodkiewkiokoło 1/4 małej
czerwonej papryki1 łyżka startej na grubych oczkach
kalarepy4 listki
roszponkisól i
pieprz do smaku* ilość warzyw można dowolnie zwiększyćPrzygotowanie:
Serek przekładamy do miseczki, łączymy go z łyżką
jogurtu naturalnego. Dodajemy do niego 3/4 łyżki posikanego
szczypiorku (resztę zostawiamy do posypania wierzchu sałatki) oraz 2 pokrojone na drobną kostkę
rzodkiewki. Doprawiamy wszystko
solą i mieszamy, próbujemy.Na dno szklanek (lub dowolnych naczyń, w których podamy
sałatkę) układamy pokruszone
wafle ryżowe (mniejsze i większe kawałki).Na
wafle układamy przygotowany
serek.
Paprykę kroimy w drobną kostkę, a
rzodkiewkę w plasterki.
Kalarepę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach.Na warstwę
serka sypiemy pokrojoną
paprykę, pozostały posiekany
szczypiorek. Następnie układamy startą
kalarepę, kilka plasterków
rzodkiewki oraz listki
roszponki. Wszystko przyprawiamy delikatnie
pieprzem.Podajemy od razu lub wkładamy na chwilę do lodówki, aby nasze
wafle ryżowe zmiękły za sprawą warstwy
serka.


Smacznegośroda, 17 czerwca 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!


Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:

Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog