ßßß
Spaghetti szybko znikło, dlatego do zdjęcia została mała porcja.Składniki:500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (lub innego)1 cebula1 ząbek czosnku1 marchewka2 1/2 łyżki oleju1 puszka krojonych pomidorów3 1/2 łyżki przecieru pomidorowegoniespełna 1/2 szklanki bulionu2 łyżeczki oregano (suszone)sól i pieprz do smakuświeża bazylia (lub szczypta suszonej)1 seler naciowymakaron do Spaghettiopcjonalnie tarty ser (parmezan) do posypaniaPrzygotowanie:Obieramy i drobno kroimy cebulę, czosnek i marchewkę. Cebulę i czosnek podsmażamy na patelni. Dodajemy mięso mielone. Następnie naszą pokrojoną marchewkę. Wszystko razem smażymy przez chwilę. Następnie zmniejszamy moc palnika. Dodajemy pomidory (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy i bulion, pokrojony w drobną kosteczkę seler naciowy. Całość dusimy pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie przyprawiamy solą, pieprzem, oregano, dorzucamy pokrojoną bazylię (lub szczyptę suszonej) oraz pokrojoną zieloną pietruszkę. Jeszcze przez chwilę gotujemy, mieszając. Przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Podajemy na talerze. Wierzch można posypać tartym parmezanem lub przystroić pietruszką.Smacznego