Wykonanie
Jed e n z bardziej odżywczych wariantów muffinek. W środku znajdziecie sporą ilość
bananów,
orzechów,
czekolady, ale także
miodu,
płatków owsianych i
otrębów pszennych.Opcja dla ludzi dbających o swoją linię, a szczególnie dla tych którzy mimo to nie chcą rezygnować z pysznego, aromatycznego smaku i zapachu. U mnie podane zostały z
serowym kremem
waniliowym, który jeśli tylko jest zrobiony z
sera chudego, na pewno nie przysporzy Wam dużo więcej kalorii, a z pewnością wzbogaci i podkreśli smak babeczek :)Składniki:ok. 175 g
mąki pszennej( lub razowej)40 ml
olejuszklanka
mleka1
jajko3/4 szklanki
cukru( ja zastąpiłam go
miodem)2-3 łyżeczki
proszku do pieczenia3 duże
bananyorzechyotrębypłatki owsianegorzka czekoladaNa krem
serowy:250 g
sera chudegoekstrakt z
wanilii2-3 łyżki
cukru2-3 łyżki
jogurtu naturalnegoEtapy przygotowania:Posiekaj
orzechy i
czekoladęRozgnieć
bananyWrzuć do miski
mąkę,
proszek do pieczenia,
cukier,
orzechy,
czekoladę,
płatki owsiane i
otrębyNastępnie wlej
mleko i
olej, dodaj
jajko i
bananyWymieszaj wszystko, najlepiej drewnianą łyżkąBabeczki piecz ok. 30 minut w 190 CWszystkie składniki na krem umieść w misie malaksera i
miel do uzyskania kremowej konsystencji(nie może być za rzadka)N ie podaje dokładnej ilości
orzechów,
płatków,
otrębów i
czekolady, ponieważ zależy to tylko i wyłącznie od Waszych preferencji :)