ßßß
-Mięso z halibuta pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.-W miseczce umieścić pesto ,wymieszać z oliwą i łyżką soku cytrynowego , włożyć kawałki ryby, obtoczyć w sosie i pozostawić w chłodnym miejscu 5 -10 min.-Paprykę umyć, obrać i pokroić w małą kostkę.-Kawałki ryby nakładać na przemian z kolorową papryką na patyczki szaszłykowe.-Delikatnie doprawić przyprawą "Jarzynka" /lub solą/, świeżo zmielonym pieprzem , ułożyć na tacce aluminiowej lub patelni i grillować ok. 8 minut obracając szaszłyki od czasu do czasu by mięso i warzywa smażyły się równomiernie z każdej strony. W czasie grillowania mięso można smarować sosem z marynaty .-Szaszłyki podawać z dodatkiem błyskawicznej sałaty z kaszy kuskus, którą można przygotować na poczekaniu/ choć bardziej smakuje dobrze schłodzona/.-Do miseczki wsypać kuskus, dolać tyle samo wrzącej wody, doprawić do smaku solą lub przyprawą "Jarzynka" i pozostawić pod przykryciem na ok. 5 minut.-Kaszkę rozdrobnić za pomocą widelca.-Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobniutką kostkę , dodać do kaszy .- Natkę pietruszki i szczypiorek posiekać ,wsypać do miseczki.- Oliwę wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem.- Sos dodać do sałatki dokładnie wymieszać.