ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukbakłażan 1 sztukbazylia 1 gałązkioliwa 4 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkizioła według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytą paprykę opiec na grillu ze wszystkich stron, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę.Umytego bakłażana pokroić w duże plastry. Opiec na grillu tak jak papryki.Opłukaną, osuszoną bazylię drobno posiekać i wymieszać z oliwą. Oczyszczony czosnek pokroić w cienkie plasterki.Na talerzach ułożyć kawałki papryki i bakłażana, a na wierzchu plasterki czosnku. Całość oprószyć solą oraz pieprzem. Skropić oliwą z bazylia. Udekorować sałatkę ziołami. Podawać z białym pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukbakłażan 1 sztukbazylia 1 gałązkioliwa 4 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkizioła według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytą paprykę opiec na grillu ze wszystkich stron, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę.Umytego bakłażana pokroić w duże plastry. Opiec na grillu tak jak papryki.Opłukaną, osuszoną bazylię drobno posiekać i wymieszać z oliwą. Oczyszczony czosnek pokroić w cienkie plasterki.Na talerzach ułożyć kawałki papryki i bakłażana, a na wierzchu plasterki czosnku. Całość oprószyć solą oraz pieprzem. Skropić oliwą z bazylia. Udekorować sałatkę ziołami. Podawać z białym pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: