Wykonanie
Keksiki o
kokosowo-
bananowym smaku , to fajny pomysł na smczene, pożywne sniadanie lub podwieczorek przy filizance ulubionej
herbaty .Proste i szybkie do przygotowania metodą mieszania składników mokrych i suchych.
Składniki :/ 6 szt/
2
banany1
jabłko1
jajo1/3 szklanki
oleju roślinnegook. ½ szklanki
mleka kokosowego1 i ½ szklanki
mąki /użyłam orkiszowej¾ szklanki wiórek
kokosowych½ szklanki
cukru trzcinowego2 łyżki
płatków orkiszowychgarść bakalii/ np.
rodzynki, kandyzowany
banan ,
płatki kokosu1i1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej1/4 łyżeczki
solioraz:2 łyżki płynnego
miodukandyzowane plastry
banana i
płatki kokosu /do dekoracjiWykonanie:
Wykonanie:-Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni.-
Banany rozgnieść widelcem,
jabłko zetrzeć na grubej tarce.-
Jajko,
cukier,
mleko i
olej wymieszać w misce.- Dodać
banana i
jabłko, ponownie zamieszać.-
Mąkę wymieszać z
kokosem, dodać
płatki orkiszowe ,
sodę i
bakalie.-Składniki połączyć ze sobą, krótko wymieszać łyżką i przełożyć do foremek / posmarowanych olejem//na 3/4 wysokości/.-Piec ok. 25-30 min./ do suchego patyczka/-Upieczone
chlebki wyjąć z foremek i przestudzić na kratce kuchennej.-Wierzch posmarować
miodem i udekorować
owocami /wykorzystałm kndyzowane
banany i kokos/.