ßßß
2 banany1 jabłko1 jajo1/3 szklanki oleju roślinnegook. ½ szklanki mleka kokosowego1 i ½ szklanki mąki /użyłam orkiszowej¾ szklanki wiórek kokosowych½ szklanki cukru trzcinowego2 łyżki płatków orkiszowychgarść bakalii/ np. rodzynki, kandyzowany banan , płatki kokosu1i1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/4 łyżeczki solioraz:2 łyżki płynnego miodukandyzowane plastry banana i płatki kokosu /do dekoracjiWykonanie:
Wykonanie:-Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni.-Banany rozgnieść widelcem, jabłko zetrzeć na grubej tarce.-Jajko, cukier, mleko i olej wymieszać w misce.- Dodać banana i jabłko, ponownie zamieszać.-Mąkę wymieszać z kokosem, dodać płatki orkiszowe , sodę i bakalie.-Składniki połączyć ze sobą, krótko wymieszać łyżką i przełożyć do foremek / posmarowanych olejem//na 3/4 wysokości/.-Piec ok. 25-30 min./ do suchego patyczka/-Upieczone chlebki wyjąć z foremek i przestudzić na kratce kuchennej.-Wierzch posmarować miodem i udekorować owocami /wykorzystałm kndyzowane banany i kokos/.