ßßß
-Borówki umyć,osuszyć, brzoskwinię i banana obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.-Przygotować galaretkę czerwoną w/g przepisu /można zmniejszyć ilość wody/ i przelać do silikonowej formy, wstawić do lodówki.-Galaretkę cytrynową rozpuścić w ok. 200 ml gorącej wody, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Wstawić na chwilę do lodówki.-Zimny jogurt zmiksować z cukrem, dodać schłodzoną galaretkę cytrynową z żelatyną i przygotowane owoce, lekko wymieszać.-Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z masą jogurtową.-Całość przelać do foremki z zastygniętą galaretką.-Wyrównać wierzch i obłożyć biszkoptami odpowiednio dopasowując ich wielkość.-Foremkę przykryć folia spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.-Po całkowitym zastygnięciu masę lekko oddzielić od boków foremki/nożem/ , formę odwrócić do góry dnem, ułożyć na paterze i zdjąć .-Deser pokroić i nakładać na talerzyki.