Po małych problemach z komputerem już jestem. I zapraszam na ciasto kokosowo-makowe. Przepis i pomysł mojej mamy. Wygląda niepozornie, ale jest bardzo smaczne, masa makowa jest wilgotna a kokosowa beza przyjemnie chrupiąca.Składniki: na ciasto:250 g mąki3 żółtka100 g cukru pudru125 g masła lub margaryny1łyżka śmietany (lub więcej, jeżeli trzeba)1 łyżeczka proszku do pieczeniaZ podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. W tym czasie przygotować masę makową. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę. na masę makową:1 1/2 szklanki maku mielonego2 łyżki mąki ziemniaczanej3 jajka250 g margarynybakalie2 łyżki rumuMak zalać wrzącą wodą, pogotować chwilę. Dodać resztę składników, zagotować,wyłożyć na ciasto. na płytę kokosową:4 białka20 dag kokosu1 szklanka cukruszczypta soliBiałka ubić z cukrem i solą, dodać kokos, wymieszać. Wyłożyć na masę makową. Piec w całości w 180*C około 45 minut.