Wykonanie
Składniki:1. na ciasto kruche:- 300 g
mąki- 2 małe
jajka- 180 g
masła- 100 g
cukru- szczypta
soliZagniatamy ciasto, wykładamy blaszkę, posypujemy
kakao.2. masa z
jabłek:1 kg
jabłek kwaskowatych, obieramy i kroimy na paseczki, mieszamy z 5 łyżkami
cukru,
cynamonem i opakowaniem
cukru waniliowego.Wykładamy na ciasto.Wstawiamy do nagrzanego pieca na 15 minut i podpiekamy.3.
bezaW tym czasie przygotowujemy
bezę.- 3
białka- 2 łyżki
mąki ziemniaczanej- 3 łyżki
cukruBiałka ubijamy na sztywno, dodajemy
cukier,
potem mąkę ziemniaczaną.Wykładamy na podpieczone ciasto.4.
dżem jeżynowyNa wyłożoną
bezę wykładamy
dżem jeżynowy, i posypujemy kruszonką.5. Kruszonka(
mąka pszenna,
cukier,
margaryna)Pieczemy 60 minut w temp 180 C.
Pozdrawiam cieplutko!Jeżeli często tu zaglądasz, zachęcam do polecania mojego bloga!Zapraszam na FB!