ßßß
Nowy pomysł na niedzielny obiad. Amatorzy szpinaku i schabowego będą zachwyceni- kotlet jest chrupiący, rozpływa się w ustach i ma oryginalny smak. Domownikom bardzo smakowała taka wersja popularnego kotleta.Składniki:6 plastrów schabu300 g szpinaku150 g serka typu włoskiego2 łyżki śmietany2 ząbki czosnkusólpieprzostra paprykajajkobułka tartamąkałyżka masłaolej do smażeniaSzpinak usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem, dodać chilii i ząbek czosnku. Wymieszać, dodać śmietanę i zagotować.Schab rozbić, natrzeć czosnkiem i przyprawami. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z dwóch stron. Ułożyć na blaszce do pieczenia. Na każdy kotlet położyć grubą warstwę szpinaku i przykryć plastrem serka włoskiego. Umieścić w piekarniku aby ser się przytopił. Posypać ostrą papryką.