Wykonanie
Wiem, że orginalna wersja cordon bleu jest z
cielęciny, ale nie jest to towar zalegający na półkach sklepowych, więc zapożyczyłam tę nazwę dla kotleta z
wieprzowiny a na swoją kolejkę czeka jeszcze
filet z kurczaka. Danie jest przepyszne dlatego jeszcze nie raz przełożę
mięso serem, smakuje wspaniale.

Składniki:4 duże kawałki
schabusól,
pieprzmusztarda4 plastry
serajajko2 łyżki
mąki2 łyżki
bułki tartejolej i
masło do smażenia2 łyżki
białego winaSchab lekko rozbić, opróśzyć
solą i
pieprzem. Posmarować cienko
musztardą, przykryć plastrem
sera.. Złożyć na pół.
Mięso oprószyć
mąką, obtoczyć w rozmąconym
jajku i
tartej bułce, Smażyć z obu stron, na rozgrzanym
oleju wymieszanym z
masłem, lekko skrapiając
winem.Smacznego:)