ßßß Cookit - przepis na Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: kapusta kiszona zasmażana

Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: kapusta kiszona zasmażana

nazwa

Wykonanie

Najlepszy dodatek do wieprzowiny. Taką robiła moja babcia.
Składniki:
400 g kiszonej kapusty
1 kiełbasa
1 cebula
2 ząbki czosnku
ziele angielskie
liście laurowe
łyżka smalcu
1 łyżka mąki
sól,pieprz
Kapustę przełożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, dodać ziele i liście laurowe gotować kwadrans. Na smalcu podsmażyć kiełbasę pokrojoną w kawałki i posiekaną cebulę. Przełożyć je do kapusty a na pozostałym tłuszczu usmażyć mąkę. Zalać zimną wodą, szybko wymieszać i wlać do kapusty, wymieszać, dodać czosnek i doprawić. Zagotować.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/08/kapusta-kiszona-zasmazana.html