Wykonanie
I przyszła
pora na
golonkę, którą uwielbia mój mąż. Nie robię jej za często więc tym bardziej wyczekiwana.

Składniki :4
golonki1 porcja
włoszczyzny2
cebule1 kg
kiszonej kapusty4 łyżki
smalcu2 ząbki
czosnkukilka ziaren
pieprzu i
ziela angielskiego2
listki laurowesólpieprz mielony
vegetaOpis wykonania :1.
Golonki myjemy i opalamy, możemy pokroić na porcje. Wkładamy do garnka dodajemy
włoszczyznę i zalewamy
wodą tak , aby
mięso było całkowicie zakryte.2. Dodajemy łyżkę
przyprawy typu
vegeta i gotujemy na małym ogniu przez 1 godzinę.3.
Kapustę płuczemy i przelewamy wrzątkiem odcedzamy.4.
Cebule kroimy w drobna kostkę,
czosnek przeciskamy przez praskę, po czym podsmażamy w rondlu. Dodajemy
kapustę możemy ją drobniej pokroić i zalewamy 3 szklankami
wywaru z
golonki, doprawiamy.5. Na
kapustę kładziemy
golonki i wkładamy do piekarnika na ok. 2 godziny i dusimy pod przykryciem.Podajemy z
pieczywem.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy