Wykonanie
Lekka , smaczna i szybka do wykonania zupa grysikowa z
ziemniakami .W sam raz dla osób dbających o linię . Można się nią nasycić i nie bać się że przybędą nam zbędne kilogramy .
składniki na 1 , 5 litra zupy
włoszczyzna (
marchew,
pietruszka, ćwiartkę
selera, kawałek
pora )2 ząbki
czosnku1
cebula6 średnich
ziemniaków3/4 szklanki
kaszy mannykostka rosołowa drobiowanatka pietruszkisólpieprzprzepisDo garnka wlewamy około 1 litra
wody i sporządzamy
wywar z pokrojonej
włoszczyzny , dodajemy
czosnek ,
cebulę oraz pokrojone w kostkę
ziemniaki i
kostkę rosołową, całość gotujemy do miękkości
ziemniaków. Do gotującej się zupy wsypujemy
kaszę manną , mieszamy, doprawiamy
solą,
pieprzem i gotujemy jeszcze około 5 minut. Zupę podajemy z posiekaną
natką pietruszki.