Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu« BRUSCHETTA Z
SAŁATKĄ WŁOSKĄROLADKI
SCHABOWE Z
SERKIEM ... »

Składniki:- 12 kapeluszy z dużych
pieczarek- po połowie czerwonej, zielonej i białej
papryki- 1
cebula- ogonki z
pieczarek- 2 cienkie
parówki ( może być również
chuda szynka)- pół szklanki
kaszy kuskus- pół szklanki
bulionu- 1 surowe
jajko-
sól i
pieprzKapelusze
pieczarek lekko wydrążyć. Ogonki,
papryki,
cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do
kaszy kuskus wlewamy pół szklanki gorącego
bulionu, odstawiamy na parę minut. Do warzyw na patelni dodajemy
kuskus i wlewamy rozkłócone
jajko, mieszamy, doprawiamy
solą i
pieprzem. Gotowym farszem napełniamy kapelusze,

układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.Pieczemy około 20 minut.Takie zapiekane
pieczarki możemy podawać na kolację lub jako ciepłą przekąskę. Można podać również z barszczem czerwonym lub z rosołkiem do picia.sobota, 14 lipca 2012, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Ostatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter