Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu« ZIEMNIACZANE ŁÓDECZKIBABECZKI O DWÓCH SMAKACH »

Zupa idealna na jesienne, chłodne dni. Wspaniale rozgrzewa i smakuje.Składniki:- 4 skrzydełka- 2
pietruszki-
por- ćwiartka
selera- 6
marchewek- 1
cebula- 60-70 dkg dyni- 3
liście laurowe-
sól i
pieprz- 2 łyżeczki
imbiru- 1 czubata łyżeczka
lubczykuZ jarzyn,
mięsa,
liści laurowych ugotować
wywar.
Dynie pokroić w większą a
cebulę w mniejszą kostkę. Następnie podsmażyć na
maśle, aż do lekkiego zrumienienia, przełożyć do garnka z
wywarem i ugotować do miękkości. Dodać
przyprawy i zmiksować na krem (wszystko razem z
mięsem ze skrzydełek). Podawać z grzankami. Ja swoje wycięłam foremkami do
ciasteczek, bardzo ładnie się prezentują.

Danie bierze udział w akcji:środa, 07 listopada 2012, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter