Wykonanie
Składniki:- 1 podwójna
pierś z kurczaka- 1 łyżeczka
miodu- 1/2 łyżeczki
słodkiej papryki- 1/2 łyżeczki
imbiru- 1 ząbek
czosnku- 1 łyżeczka
curry-
sól i
pieprz- 1/2 szklanki
mleka- 1
cebula- 1
czerwona papryka- 1 łyżka
oliwySposób przygotowania:1.
Mięso kroimy w kostkę, mieszamy z
mlekiem, posiekanym
czosnkiem,
miodem,
curry,
imbirem,
papryką, przyprawiamy
solą i
pieprzem, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 2-3 godz.2.
Paprykę kroimy w kostkę,
cebulę w szerokie piórka. Na patyki do szaszłyków nakłuwamy na zmianę
cebulę,
paprykę i
mięso. Naczynie żaroodporne smarujemy
oliwą, kładziemy szaszłyki i zapiekamy ok. 30 min. w 180 stopniach (na początku pod przykryciem, a pod koniec odkryte, by
mięso się zrumieniło). Gotowe
mięso podajemy z
ryżem.