Wykonanie
Składniki:- 1 podwójny
filet z kurczaka- 1 mała
zielona papryka- 1 mała
żółta papryka- 1 miękkie
mango- 3/4 szklanki słodkiej
śmietany 30%- 1 mała
cebula- 2 ząbki
czosnku- szczypta
imbiru- 1 łyżka
soku z cytryny-
sól i
pieprz-
oliwa- zielona
pietruszka-
makaronSposób przygotowania:1.
Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy
solą i
pieprzem, podsmażamy na
oliwie, gotowy odkładamy na bok.2.
Papryki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy, następnie dodajemy posiekaną
cebulę oraz
czosnek, a także obrane i pokrojone w kostkę
mango.3. Wlewamy
śmietanę i gotujemy, aż warzywa zmiękną, a
mango zacznie się rozpadać (jeśli sos będzie zbyt gęsty można podlać odrobiną
wody).4. Wrzucamy wcześniej podsmażone
mięso, przyprawiamy jeszcze do smaku
imbirem,
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny.5.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy mieszamy z sosem, chwilę podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy
natką pietruszki.