ßßß
Składniki:450g mielonej, chudej wołowiny1 duża cebula2 ząbki czosnku1 czerwona papryka5 suszonych pomidorów1 puszka czerwonej fasolipół papryczki chili1 łyżeczka cuminu (kminu rzymskiego)1 łyżeczka oregano1 puszka pomidorów3/4 szkl bulionusól, pieprzsok z cytrynyoliwaPrzygotowanie:Oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić na niej posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone chili, cumin i oregano. Przesmażyć ok. minuty. Następnie dodać mięso i usmażyć w cebuli i przyprawach, aby nie było surowe.Wlać pomidory razem z zalewą, wlać bulion. Gotować ok 20 minut.Paprykę i suszone pomidory pokroić. Dodać do gotującego się chili, wymieszać i zostawić na wolnym ogniu na następne 15 - 20 minut. Mieszać od czasu do czasu. Ilość płynów powinna się zredukować.Przyprawić solą i pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny.Na koniec dodać czerwoną fasolę i pogotować ok 5 minut.Smacznego :)