ßßß
Inspirowałam się moją ulubioną kanapką z "restauracji" specjalizującej się w kurczakach nie podrobach :)Wzorem do przepisu na panierkę był ten przepis - klikSkładniki :bułki do harmburgerówpierś kurczakamajonezmusztarda Dijonmix sałat3 ząbki czosnku3 jajka6 łyżek mąki6 łyżek mąki kukurydzianej ( u mnie firmy Kupiec)9 łyżek mlekapapryka słodkacurrychilisólolejPrzygotowanie :Kurczaka kroję na kotlety, lekko rozbijam. Nacieram 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i obsypuje chili.3 jajka, 9 łyżek mleka, 3 łyżki mąki kukurydzianej, 3 łyżki mąki pszennej, sól, curry, paprykę słodką, chili miksuję .3 łyżki mąki kukurydzianej i pszennej mieszam z curry.Kurczaka wkładam najpierw do masy płynnej, potem obtaczam w mąkach.Na głębokiej patelni rozgrzewam dosyć sporo oleju ( ta by kurczak smażył się w głębokim oleju).Wkładam kurczaka, smażę około 5 minut z każdej strony. Odsączam z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika kuchennego.Majonez mieszam z musztardą ( u mnie proporcje wyglądały tak : 10 łyżeczek majonezu - 1 łyżeczka musztardy). Dodaję jeden przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.Bułki układam na grillu aż lekko się podpieką ( można w piekarniku).Układam sałatę, kurczaka, sos i górę bułki - i gotowe :)