Wykonanie
«
Sałatka wiosennaPyszna
Sałatka »To miał być Gulasz dla 15 gości, wyszło po prostu leczo :)LECZO
- 2 kg
wieprzowiny- 1/2 kg
cebuli- 1 ząbek
czosnku- 5 obranych
pomidorów (u mnie 1,5 opakowania koktajlowych
pomidorków)- 5
papryk- 2 łyżki
słodkiej papryki- 1/2 łyżeczki
pieprzu- 1 łyżka
soli- 1 łyżka
bulionu w proszku- szczypta
tymianku-
liść laurowy- 2
kiełbaski- kawałek
słoniny-
sól- 1 łyżka
mąki kukurydzianejPosiekaj
czosnek,
pomidory i
paprykę.
Cebule i
kiełbaski pokrój na kawałki. Na pokrojonej
słonince podsmaż
cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę
mięso i smaż, aż
zrobi się jasne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj
czosnek,
pomidory,
paprykę,
sól,
bulion,
liść laurowy i
paprykę w proszku. Wymieszaj i zalej
wodą. Gotuj 45 minut na małym ogniu, aby gulasz lekko bulgotał. Od czasu do czasu mieszaj i wlewaj
wodę, jeśli potrzeba. Spróbuj, czy
mięso jest miękkie - jeśli nie, gotuj jeszcze 20 minut.
Mąkę wymieszaj z 5 łyżkami
wody, wlej do gulaszu, gotuj 20 sekund, mieszając. Dodaj
kiełbasę i
tymianek. Zgaś ogień, gulasz przykryj, odstaw na 10 minut. Podawaj z
wiejskim chlebem.źródło: Pascal Brodnickipiątek, 21 marca 2008, adrijahpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBack