Wykonanie
Wreszcie przeszłam na drugą fazę diety proteinowej Dukana. Czas najwyższy na warzywa! Ale abstrahując od warzyw, dawno nie
jadłam tak smacznej
rybki :) Nawet nie będąc na diecie. Wbrew pozorom, mimo długiego opisu, robi się ją szybko i łatwo. A efekt jest pyszny.

(Dukan, faza II PW)składniki na 1 porcję:- 1
filet z pangi- 1/2
marchewki- 1/4
pora- 1/2
czerwonej papryki- 1/2
żółtej papryki- 1 łyżka jasnego
sosu sojowego-
sól czosnkowo-
ziołowa (np. Kotanyi)-
pieprz-
słodka papryka mielona+ folia aluminiowa
Rybę rozmrozić.
Marchewkę zetrzeć na tarce lub pokroić w zapałkę.
Pora przeciąć wzdłuż i posiekać w półtalarki.
Paprykę pokroić w cienkie paski, przekroić na pół.Każde z warzyw zblanszować oddzielnie - wrzucić do gotującej się
wody na 2-3 minuty, po czym wrzucić na sitko i opłukać zimną
wodą. Wrzucić je z powrotem do garnka, wszystkie razem, polać
sosem sojowym i dokładnie wymieszać.W naczyniu żaroodpornym ułożyć duży płat folii aluminiowej. Wyłożyć na folię połowę warzyw. Ułożyć
filet z pangi, posypać
przyprawami, przykryć resztą warzyw, zawinąć szczelnie folię. Piec 30 minut w 200°C.


