ßßß
 
            
         (Dukan, faza II PW)składniki na 1 porcję:- 1 filet z pangi- 1/2 marchewki- 1/4 pora- 1/2 czerwonej papryki- 1/2 żółtej papryki- 1 łyżka jasnego sosu sojowego- sól czosnkowo-ziołowa (np. Kotanyi)- pieprz- słodka papryka mielona+ folia aluminiowaRybę rozmrozić. Marchewkę zetrzeć na tarce lub pokroić w zapałkę. Pora przeciąć wzdłuż i posiekać w półtalarki. Paprykę pokroić w cienkie paski, przekroić na pół.Każde z warzyw zblanszować oddzielnie - wrzucić do gotującej się wody na 2-3 minuty, po czym wrzucić na sitko i opłukać zimną wodą. Wrzucić je z powrotem do garnka, wszystkie razem, polać sosem sojowym i dokładnie wymieszać.W naczyniu żaroodpornym ułożyć duży płat folii aluminiowej. Wyłożyć na folię połowę warzyw. Ułożyć filet z pangi, posypać przyprawami, przykryć resztą warzyw, zawinąć szczelnie folię. Piec 30 minut w 200°C.
(Dukan, faza II PW)składniki na 1 porcję:- 1 filet z pangi- 1/2 marchewki- 1/4 pora- 1/2 czerwonej papryki- 1/2 żółtej papryki- 1 łyżka jasnego sosu sojowego- sól czosnkowo-ziołowa (np. Kotanyi)- pieprz- słodka papryka mielona+ folia aluminiowaRybę rozmrozić. Marchewkę zetrzeć na tarce lub pokroić w zapałkę. Pora przeciąć wzdłuż i posiekać w półtalarki. Paprykę pokroić w cienkie paski, przekroić na pół.Każde z warzyw zblanszować oddzielnie - wrzucić do gotującej się wody na 2-3 minuty, po czym wrzucić na sitko i opłukać zimną wodą. Wrzucić je z powrotem do garnka, wszystkie razem, polać sosem sojowym i dokładnie wymieszać.W naczyniu żaroodpornym ułożyć duży płat folii aluminiowej. Wyłożyć na folię połowę warzyw. Ułożyć filet z pangi, posypać przyprawami, przykryć resztą warzyw, zawinąć szczelnie folię. Piec 30 minut w 200°C.


