ßßß
składniki na 2 duże porcje bez zapychających dodatków lub 5 małych z dodatkami:- 5 sznycli z indyka- 4-5 średnich pomidorów (u mnie malinowych, słodziutkich)- 5 plastrów żółtego sera (u mnie gouda light)- 5 kawałków marynowanej papryki- sól i pieprz- po czubatej łyżeczce: bazylii, oregano i mielonej słodkiej papryki- oliwa do smażeniaMięso włożyć między 2 kawałki folii spożywczej i cienko rozbić.Każdy kawałek obsypać solą i pieprzem z obu stron.Ułożyć po kawałku sera, na jednym końcu po kawałku papryki. Zawinąć.Polecam spiąć wykałaczką każdą roladkę.Podsmażyć na dobrze rozgrzanej oliwie z każdej strony do zrumienienia.Gdy roladki się obsmażają, naciąć pomidory na krzyż, zalać wrzątkiem.Po chwili (żeby pomidory się nie ugotowały) zalać zimną wodą i obrać ze skórki.Obsmażone roladki zdjąć na chwilę na talerz (można przykryć folią aluminiową).Pomidory pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię.Przyprawić bazylią, oregano i mieloną słodką papryką.Smażyć, mieszając, aż pomidory trochę się rozpadną.Dodać obsmażone roladki, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić 15-20 minut.Po tym czasie zdjąć pokrywkę, ewentualnie dosolić i smażyć dalej, aż nadmiar wody odparuje.Podawać od razu.U mnie z surówką z sałaty, awokado i papryki.PS. Jeśli traficie na niesłodkie lub nawet kwaśne pomidory, możecie dodać trochę cukru lub substytutu.
źródło: blog Taste of joyczwartek, 03 października 2013, adrijahpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze