Wykonanie

Ten rodzaj
ziemniaków zawsze ratuje mój dzień kiedy w lodówce znajduje się nie to na co ma się ochotę. Wszystko pozaczynane i nic nie zjedzone do końca. Zawsze zostaje się resztka
kiełbasy, jakiś plaster
szynki czy kawałek
zółtego lub
białego sera. Przyrządziłam ta potrawę z szacunku do mojej Babci, która potrafiła z niczego zrobić coś :))) ...bo przecież niczego nie wolno zmarnować.
składniki:
(czym chata bogata)
ziemniakijakaś
kiełbasa,
szynka,
boczekmasłotwarógpomidoryolej z
oliwkinatka pietruszki,
seleracytrynowy tymianŚwierzy
rozmarynczosnek,
sól,
pieprz, świeża
bazylia,
majeranek, wg uznania ulubione
przyprawy.
przyrządzanie:
Ugotować
ziemniaki w mundurkach

Podczas ich gotowania do
masła dodajemy zduszony
czosnek i s ó l, do białego
twarogu -
zioła ,
sól i
pieprz. Odstawiamy do lodówki .
Następnie przygotowujemy sos, którym posmarujemy przekrojone na pół
ziemniaki:
wszystkie
zioła,
czosnek,
sól,
pieprz łączymy z
oliwa z oliwek



Następnie kroimy i układamy na ziemniakach plastry
szynki,
pomidorów i posypujemy
ziołami

solimy,
pieprzymy i wstawiamy na ok. 30 min do nagrzanego do 190 stopni piekarnika

Podajemy z
ziołowym masłem i
twarogiem

Smacznego :))