Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Przepyszna
sałatka z sosem ...Roladki ze
szpinakiem i ... »Przepyszne ciasto sezonowe z
rabarbarem skusiłam się i ja. Upiekłam najłatwiejsze ciasto świata tak tak tak...Słowa piosenki pamiętam jak kiedy byłam mała to leciała a ja ją śpiewałam :)Składniki250 g
margaryny1 szklanka
cukru do ciasta3 łyżki
wody4
jaja3 szklanki
mąki pszennej1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniarabarbar 300 gram
cukier puder do posypania ciasta 5 łyżek
cukier puder do
rabarbaru 100 gramZmiksowałam
jaja z
cukrem na puch dodałam
wodę,
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
margarynę w tem pokojowej pokrojoną w plastry . Zmiksowane składniki przełożyłam do prostokątnej blaszki wysmarowanej
margaryna i posypanej
bułką tartą .
Rabarbar umyłam obrałam pokroiłam w kostkę i zasypałam
cukrem pudrem 100 gram.
Rabarbar kładłam na ciasto :) Piekłam 55 minut w 160 stopniach. Piekarnik mi przypala dlatego piekłam w mniejszej tem :).



poniedziałek, 03 czerwca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter