Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Francuskie ślimaczki
Schab z
serem »Przepyszne ciasto:)Szarlotka -Pychotka -Specjały Siostry Anastazji str 157
Biszkopt:11
jajek1 szklanka
cukru kryształu14 łyżek
maki pszennej2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżeczki
wody3 łyżeczki
octuMasa
jabłkowa:1 1/2 kg
jabłek2
galaretki kolorowe (dałam
pomarańczową )Masa budyniowa:1i1/2 szklanki
mleka ( dałam
ryżowe sojowe Alpro)3/4 szklanki
cukru kryształu1
budyń śmietankowy1łyżka
maki pszennej1 łyżka
mąki ziemniaczanej25 dag
masła ( dałam
Kasię )Ubiłam pianę z
białek z
cukrem , dodałam
żółtko wymieszane z
wodą ,
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Wymieszałam , przelałam do prostokątnej formy . Piekłam W 170 stopniach koło 40 minut. Upieczony
biszkopt przekroiłam na trzy części .
Jabłka obrałam starłam na tarce na wiórka smażyłam koło 10 minut. Dodałam suche
galaretki wymieszałam i jeszcze chwile smażyłam .Z
mleka budyniu i
mąki ,
cukru ugotowałam
budyń. Dodałam
margarynę i zmiksowałam wyszła masa budyniowaTeraz przekładamy ciasto
Biszkopt - masa
jabłkowa-masa budyniowa albo
biszkopt masa budyniowa i masa
jabłkowaUdekorowałam
bitą śmietaną. 30% 300 gram


środa, 15 maja 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter