Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Biszkoptowa
tarta z ...
Kurczak z
kaszą jaglaną ... »Mimo upałów upiekłam zebrę . Proste , a zarazem ciekawe ciasto. Posiada jakiś urok , bardzo ja lubimy :)1 szklanka
Napoju ryżowego Alpro Alpro Rice Dolce1 kostka do pieczenia
Kasia2,5 szklanki
mąki1 szklanka
cukru5
jajek2 łyżki
kakao2 czubate łyżeczki
proszku do pieczenia1
cukier waniliowyZmiksowałam
jaja z
cukrem i
cukrem waniliowym na puch.Przesiałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia.Rozpuściłam
margarynę.Do masy jajecznej dodałam przesianą
make z
proszkiem do pieczenia.Wlałam
Napój ryżowy AlproDodałam rozpuszczona
margarynę. Dalej miksowałam.Przelałam zmiksowane ciasto do dwóch miseczekDo jednej miseczki dodałam
kakao .Do drugiej miseczki dodałam 2 łyżki
maki.Tortownice wysmarowałam
margaryna i obsypałam
bułką tartą .Wlewałam ciasto na przemian białe i czarne, aż do końca.Piekłam 55 minut w 170 stopniachPo ostudzeniu posypałam
cukrem pudrem :)



niedziela, 10 sierpnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter