ßßß Cookit - przepis na Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym

Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pizza z czosnkiem i papryką
Zebra z pomarańczą »
Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym
Nie ma to jak najłatwiejsza babka na świcie szybka i smaczna.
SKŁADNIKI:
250 g margaryny
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
skórka otarta z jednej dużej cytryny
sok z 1/2 cytryny
Lukier cytrynowy:
1 szklanka cukru pudru
sok z 1/2 cytryny jeśli za gęste dodajemy więcej soku
PRZYGOTOWANIE:
Ubiłam jajka z cukrem dodawałam mąkę z proszkiem do pieczenia cały czas miksując margarynę rozpuściłam i dałam ostudzoną, dodałam sok z cytryny. Starłam skórkę z cytryny i dodałam do masy . Piekłam w 170 stopniach 45 minut . Zrobiłam lukier z cukru pudru i cytryny polałam babkę i posypałam kuleczkami dekoracyjnymi ( są jadalne ) .
poniedziałek, 06 sierpnia 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/08/Babka-cytrynowa-z-lukrem-cytrynowym.html