Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pizza z
czosnkiem i
paprykąZebra z
pomarańczą »Babka cytrynowa z lukrem
cytrynowymNie ma to jak najłatwiejsza babka na świcie szybka i smaczna.SKŁADNIKI:250 g
margaryny1 szklanka
cukru2 szklanki
mąki5
jajek2 łyżeczki
proszku do pieczeniaskórka otarta z jednej dużej
cytrynysok z 1/2
cytrynyLukier cytrynowy:1 szklanka
cukru pudrusok z 1/2
cytryny jeśli za gęste dodajemy więcej sokuPRZYGOTOWANIE:Ubiłam
jajka z
cukrem dodawałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia cały czas miksując
margarynę rozpuściłam i dałam ostudzoną, dodałam
sok z cytryny. Starłam
skórkę z cytryny i dodałam do masy . Piekłam w 170 stopniach 45 minut . Zrobiłam
lukier z
cukru pudru i
cytryny polałam babkę i posypałam kuleczkami dekoracyjnymi ( są jadalne ) .
poniedziałek, 06 sierpnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter