ßßß Cookit - przepis na Medaliony drobiowe

Medaliony drobiowe

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pyszne ciacho ze śliwkami
Buraczki tarte do zupy albo ... »
Mięso stwierdził mąż kiedy zapytałam się go co chce na obiad.
Pomyślałam sobie no nie znowu mięso mam już dosyć mięsa
Ale co nie robi się dla tych których kochamy i mięso będzie.
Pierś z kurczaka 12 plastrów
brokuły ugotowane 100 gram i zmiksowane
ser gouda 200 gram starty
Panierka:
jaja 3 szt
bułka tarta 200 gram
papryka mielona czerwona słodka 1 łyżeczka
olej rzepakowy do smażenia
Dodatkowo:
Part Dip czosnkowy do mięs ( robimy go według tego co pisze na opakowaniu )
Plastry piersi doprawiamy solą pieprzem i odrobiną mielonej czerwonej papryki .
Gotujemy brokuły w lekko osolonej wodzie , następnie miksujemy.
Ser gouda ścieramy na tarce na średnich oczkach .
Ser i zmiksowane brokuły łączymy ze sobą.
Kładziemy plaster piersi na to plaster sera .
Teraz łyżką nakładamy brokuły ze serem i dociskamy drugim plastrem sera nakładamy dip czosnkowy.
Na to kładziemy następny plaster piersi , lekko tłuczkiem na około piersi tłuczemy aby nam się piersi skleiły .
Maczamy w jajku i bułce tartej wymieszana z papryką czerwoną , solą czosnkową.
Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron pod przykryciem.
Wychodzą fajne medaliony .
niedziela, 15 września 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/09/Medaliony-drobiowe.html