Wykonanie
Dzisiaj muszę Wam pokazać danie, które
jadłam niedawno na przyjęciu komunijnym. Smakowało mi tak bardzo, że musiałam je powtórzyć w domu i czuję, że na stałe zagości w naszym domowym menu. Kieszonki robi się w
piersi kurczaka i w związku z tym wychodzi bardzo duża porcja, z którą nie każdy może się zmierzyć więc następnym razem spróbuję zrobić roladki. Ale smak
topionego serka w połączeniu z pysznym mięskiem panierowanym w
sezamie jest wspaniały. Polecam:)
Składniki:pojedyńcze
filety z piersi kurczaka (jeden na osobę)
serek topiony (użyłam Hochland w trójkątach, smak
paprykowy)
sezam do panierowania
bułka tarta do panierowania
jajkotłuszcz do smażeniaW umytej i osuszonej
piersi z kurczaka zrobic kieszonkę, włożyć do środka przekrojony
serek. Obtoczyć w w
bułce,
potem w
jajku, w
sezamie i znowu w
jajku. Smażyć na wolnym ogniu.Smacznego:)