Wykonanie
Wczoraj rodzinka wróciła z zimowych ferii i zrobiłam coś specjalnego na obiad. Moją ulubioną formą przyrządzania
filetów z kurczaka są roladki z jakimś dobrym nadzieniem. Ostatnio robiłam takie na patelni grillowej, dziś zrobiłam panierowane i to w
bułce z dodatkiem
wiórków kokosowych. Do środka włożyłam chudy
wędzony boczek, paski kolorowej
papryki, a żeby to połączyć, posmarowałam je jeszcze
serkiem topionym.4
filety z kurczaka4 plasterki chudego
wędzonego boczkupo 4 paski żółtej i
czerwonej paprykimały
serek topionysól,
pieprz czarny i kolorowy
papryka wędzona
jajko do panierowania
tarta bułka i
wiórki kokosowe ( pół na pół)
olej do smażeniaFilety rozbijamy dość cienko, bo sporo włożymy w środek i nie mogą być zbyt grube. Solimy je, posypujemy
pieprzami i
papryką wędzoną. Paski
papryki podsmażamy na
oleju aż zmiękną, lekko solimy.Plastry
mięsa smarujemy
serkiem topionym, układamy na tym paski
papryki a w środek
boczek. Zawijamy ciasno roladki, obtaczamy je w rozbełtanym
jajku i w
bułce tartej zmieszanej pół na pół z wiórkami kokosowymi. Smażymy na
oleju po kilka minut ze wszystkich stron, na rumiano.Bardzo nam sie spodobało takie połączenie smaków a chrupiąca panierka okazała się doskonałym wykończeniem roladek, Smacznego !